Faq

Veelgestelde vragen

BESTELLING
Betaling?

Op de website betaal je met Ideal. Daarnaast kun je betalen via Paypal of creditcard. Na ontvangst van de betaling wordt je bestelling verstuurd.

Hoe wordt mijn bestelling verzonden?

De bestelling wordt met de post verzonden. Een bestelling van één t-shirt komt door je brievenbus. Voor grotere bestellingen zul je een pakketje ontvangen.

Kost verzending geld?

Verzending kost inderdaad geld: je betaalt alleen de kosten die hiervoor worden gerekend door DHL. Wij hanteren standaard verzendkosten van €4,95.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

Dit zal tussen de 1 en 3 werkdagen duren.

Kan ik de kleding ook ophalen?

De kleding kan in overleg opgehaald worden in Amersfoort.

Wasvoorschrift?

Voor behoud van je kleding is het beter om je kleding niet al te vaak te wassen. Dat werkt twee kanten op. Je kleding wassen in de wasmachine komt de kleding zelf namelijk niet ten goede. Daarnaast vergroot je met onnodig vaak wassen je ecologische voetafdruk.

Let erop dat je de kleding niet warmer wast dan 30 graden! Bekijk voor het wassen de wasvoorschriften op het waslabel.

RETOURNEREN
Kan ik mijn bestelling retourneren?

Ja dit kan. Retourneer je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst. Deze kleding moet ongewassen en ongedragen zijn. Gedragen kleding kan niet meer teruggestuurd worden. Wil je ook aangeven waarom je de kleding retourneert (geen goede maat, voldoet niet aan verwachtingen, etc.)?

Hoe krijg ik mijn geld terug?

Zodra je bestelling in goede orde ontvangen is, wordt het geld teruggestort naar je rekening.

Kosten retourneren?

Uiteraard is retourneren mogelijk. Veel retourneren is niet duurzaam, vanwege de extra transporten die daarvoor moeten rijden. Daarom stimuleren we ook hierin duurzaamheid: hoe minder retourneren, hoe beter voor het milieu. De kosten hiervan leggen we daarom ook bij de klant. U kunt de doos gebruiken die hiervoor gebruikt is, en retourneren naar het volgende adres;

J54 / Retourneren

Rozentuin 32

3994 ZE Houten

(Geen bezoekadres)

PRIJSSTELLING KLEDING
Waarom is de kleding van J54 iets duurder dan in een kledingwinkel als de WE, Sting of H&M?

We houden de verkoopprijzen zo laag mogelijk. Het doel is namelijk niet om (veel) winst te maken. We willen eerlijke kleding toegankelijk maken voor iedereen. De realiteit is wel, dat er een iets ander prijskaartje aan eerlijke kleding zit dat verschilt met prijzen van winkels zoals de H&M. Dat heeft ermee te maken dat aan het begin van de keten meer loon naar de arbeider gaat. Daarom is duurzame kleding in de regel iets duurder dan kleding van de grotere ketens. De prijzen van J54 zijn gebaseerd op de inkoopkosten en de overige kosten die hierbij komen kijken (zoals bedrukking, verpakking, arbeid). De verkoopprijs ligt voor J54 zo dicht mogelijk bij de optelsom van al deze kosten.

KLACHTEN
Ik heb een klacht: wat moet ik doen?

Neem binnen 7 dagen via email contact met J54 op, en omschrijf daarin concreet om welke bestelling, welk product het gaat en wat je klacht is. Na ontvangst gaan wij binnen 14 dagen reageren op je klacht, en zoeken we samen met je naar de oorzaak en een passende oplossing.

EERLIJKE KLEDING
Waarom kiezen jullie voor eerlijke kleding?

Iedere arbeider is zijn loon waard. Dat vinden wij. Ook de arbeider die in een ver land in de warmte katoen plukt voor onze kleding. Die arbeider willen we geven wat hij verdient. Iedere arbeider in het productieproces heeft recht op een eerlijk loon: van de katoenplukker, de katoenboer tot de fabrieksarbeiders toe. Dat is helaas niet de norm in een groot deel van de kledingindustrie. Daarom laten we een ander geluid horen.

Hoe weet ik of mijn kleding eerlijk gemaakt wordt (fair trade) is?

De kleding die ingekocht wordt heeft het Fair Wear keurmerk. De onafhankelijke organisatie Fair Wear Foundation (FWF) richt zich op het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in fabrieken waar stoffen aan elkaar genaaid worden om het uiteindelijke kledingstuk te verkrijgen.

Wat doet de Fair Wear Foundation zoal?

De Fair Wear Foundation is een internationaal multi-stakeholderinitiatief dat tot doel heeft samen te werken met alle aangesloten bedrijven om supply chains en arbeidsomstandigheden in textielfabrieken wereldwijd te verbeteren. Een strikte gedragscode vereist onder meer het verbod op kinderarbeid, het recht op vrijheid van vereniging, beveiligde banen, leefloon en een hulpbronnen besparende productie in alle ondernemingen, te beginnen bij de fabriekproductie. Ter plaatse controleren FWF-auditors regelmatig of de norm in de fabrieken wordt nageleefd. Daarnaast wordt elk jaar gecontroleerd in de zogenaamde Brand Performance Check. Voor meer informatie over de Fair Wear Foundation, ga naar www.fairwear.org

Heeft jullie kleding nog meer keurmerken?

Ja, onze kleding heeft ook het GOTS keurmerk.

Waar staat het GOTS keurmerk voor?

Een ander belangrijk keurmerk in de textielindustrie is de GOTS keurmerk (Global Organic Textile Standard). De kleding van J54 bevat dit keurmerk. Dit keurmerk is ontwikkeld om bio-katoen en andere biologisch geteelde vezels verder te produceren tot een duurzaam kledingstuk of textiel. Dit keurmerk stelt bijvoorbeeld eisen aan fabrieken omtrent het gebruik van schadelijke chemicaliën. Daarnaast hebben fabrieken de verplichting om een duurzaam afvalwatersysteem te gebruiken en zuinig met water en energie om te gaan. GOTS omvat ook criteria wat betreft arbeidsomstandigheden, die gebaseerd zijn op de normen van de International Labour Organization, zoals het recht op vakbondsvrijheid en het recht op veilige en gezonde werkomstandigheden. De GOTS standaard wordt door de hele keten toegepast in de verwerking van biologische vezels.

Zijn de prints ook milieuvriendelijk?

Ja, voor de prints wordtuitsluitend gebruik gemaakt van inkt op waterbasis, dit geeft namelijk veruit het mooiste en duurzaamste druk resultaat. Inkt op waterbasis zorgt voor de zachtste prints met een prachtige matte finish. De inkt zakt in de vezel van het textiel en is uiteraard even wasbaar als chemische plastisol inkten.

MAATVOERING
Hoe weet ik welke maat ik moet kiezen?

Er zit een maattabel bij de kleding. Over het algemeen vallen de maten van J54 in werkelijkheid iets groter uit. Een indicatie zijn de modellen. Een model van 1.85 draagt maat M. Uiteraard kun je zelf kiezen welke maat je wilt, maar let hier heel goed op. Het zou zonde zijn als je de bestelling moet terugsturen vanwege de maat. Meet anders eerst je maat op, voordat je bestelt.

CONTACT
Ik zou graag wat willen bestellen, maar er zit niet iets bij voor mij?

Helaas, maar graag horen we wat je mist. Mocht er meer vraag naar zijn, wellicht dat we dit alsnog zouden kunnen leveren in de toekomst.

Contact en gegevens

J54 Fairtrade Mannenkleding
t.a.v. Johan Bonte

Schutspatroon 38

3813 GJ Amersfoort

(Geen bezoekadres)

Telefoonnummer 06 4711 4313

E-mail: info@j54.nl

Kvk nummer: 74959913

Bank: NL33ASNB 0781 2847 40

Btw nummer: 170503896B01

Heb je suggesties?

Mocht je suggesties hebben die het merk J54 verder kunnen verbeteren dan horen we heel graag van jou! Stuur even een mail naar info@j54.nl. Alvast hartelijk dank voor het meedenken.

Bekijk collectie

Ga naar de bovenkant