Duurzame bedrijfskleding. Kan dat….? Ja, dit kan. 

Hoeveel medewerkers in Nederland dragen kleding van het bedrijf? Hoeveel organisaties werken of verkopen promotionele kleding? De laatste informatie die ik hierover vond, heeft het over meer dan 7 miljoen mensen. En hoe zou het zijn als die 7 miljoen kledingstukken, eerlijke en duurzame kledingstukken zijn? Daarmee kunnen we grote impact kunnen maken.

In Nederland zien we veel organisaties die druk bezig zijn met het thema duurzaamheid en MVO. Het is mooi dat dit steeds meer een serieus thema wordt. We zien het terug in de zonnepanelen op daken, elektrische lease auto’s en de slimme technieken die in gebouwen gebruikt worden. En niet alleen dat, die MVO uit zich ook in zorg voor medewerkers.

Goed om die ontwikkeling te zien. En als we dat nou ’s een concrete stap verder doorvertalen. En kijken naar eerlijke, duurzame kleding. Voor de medewerkers, voor het promotieteam of voor promotionele verkoop. Helaas zijn er nog niet veel organisaties die daaraan denken. Terwijl het toch een relatief simpele stap is met veel impact. Goede impact, vooral voor de medewerkers die de kleding maken.

Hoe zou het zijn als het personeel waar je als organisatie veel zorg voor hebt, kleding draagt die gemaakt is door mensen die ook goede zorg krijgen? In plaats van kleding te dragen die gemaakt is onder slechte omstandigheden waar mensen lijden.

Duurzame, eerlijke kleding is dus een goed alternatief.
Voor je eigen mensen, en voor de mensen die het maken.

En dat laten een aantal organisaties al zien. Zo heeft Alpha Cursus een trainingsdag georganiseerd voor medewerkers, waarbij zij eerlijke trainingspakken kregen van hun werkgever. Of Stichting Present Utrecht koos voor eerlijke en duurzame hoodies.

Ben jij de volgende? We verzorgen het graag voor je.
Kijk op j54.nl/bedrijfskleding

Ons verhaal