Nieuwsbrief #2                                                                                                                december 2019

Weet je nog? Het was hartje zomer -nu alweer 5 maanden geleden- dat we het kledingmerk inJ54 lanceerden. Inmiddels lopen al heel wat mensen rond in een kledingstuk van J54. We zijn heel blij met iedereen die J54 een warm hart toedraagt en een kledingstuk heeft besteld. Zo vlak voor het einde van een bijzonder jaar voor ons, is het tijd om jullie weer ’s bij te praten.

Brandstof Amersfoort: J54 te koop in de winkel

J54 kleding is vooral online te krijgen in de webshop op j54.nl. Sinds kort ligt de kleding ook in Brandstof, een kledingwinkel in Amersfoort. Deze winkel verkoopt alleen mannenkleding, en heeft in zijn assortiment mooie duurzame kledingmerken zoals Kuyichi spijkerbroeken en schoenen van VEJA.

Nieuw! Samenwerking met Project CECE

Ken je Project CeCe al? Dat is een online platform dat consumenten helpt eerlijke kleding te kopen. Een soort duurzame kleding-zoekmachine voor allerlei merken die iets met eerlijkheid hebben, voor zowel mannen, vrouwen als kinderen. Hun criteria zijn niet zo strikt als wij ze graag zouden zien, maar toch zijn we blij op hun site te staan. Zo kunnen we onze zichtbaarheid vergroten en weer nieuwe markten aanboren.

Iets duurder
De verkoopprijs van een kledingstuk van J54 is laag, als je het vergelijkt met andere eerlijke kledingmerken. Dat is een bewuste keuze, want we willen duurzame kleding toegankelijk maken. Dat is belangrijker dan winst. Toch moeten we de kosten kunnen blijven dekken, bijvoorbeeld kosten die zo’n zoekmachine als Project CeCe met zich meebrengt. In die zin geldt eerlijkheid nog steeds voor de hele keten, zeker voor de katoenplukker en ook voor de ondernemer. Daarom worden de prijzen van onze kledingstukken per 1 januari 2020 met 10% verhoogd.

Kortingsactie: 10% korting

Speciaal voor onze bestaande klanten hebben we een tijdelijke actie! Koop vanaf nu, tot en met 31 januari 2020, een kledingstuk in onze webshop en krijg 10% korting! Daarmee betaal je dus eigenlijk de oude prijs. Bestel je shirt of trui met deze kortingscode: F4AABR7J

J54 in de media

We hebben afgelopen zomer de nodige media-aandacht gehad voor J54. En ook de laatste maanden was er aandacht voor J54. Zo schoof Johan Bonte op 23 november aan in de studio van een lokale radiozender De Golfbreker om mee te praten over het thema duurzaamheid. Voor het radiofragment klik hier. En op zaterdag 26 oktober kwam Groot Nieuws Radio langs om een podcast op te nemen over eerlijke kleding. Nieuwsgierig? Klik hier om de podcast te luisteren. Ook andere media besteedden aandacht aan J54, zoals het vrouwen magazine Eva en het mannentijdschrift Musk4.

Zo aan het einde van het jaar wensen we je ook een gezond en goed nieuw jaar toe. Hopelijk een jaar waarin weer meer aandacht voor duurzaamheid komt, met een eerlijk loon voor alle arbeiders.

Ons verhaal