Partnership J54 en IJM: bevrijd moderne slaven uit de kledingindustrie
Sinds 2020 is J54 business partner van IJM, een organisatie die zich inzet tegen moderne slavernij. Ook tegen gedwongen arbeid in de kledingindustrie. Dat doen ze door onder andere bevrijdingsacties: gerichte acties waarin mensen worden bevrijd uit de plek die hen gebonden houdt. In 2020 vond er zo’n bevrijdingsactie plaats:
IJM bevrijdde 150 meisjes en vrouwen uit een kledingfabriek in Bangalore, India. Net als voor miljoenen anderen in India, had de lockdown voor deze vrouwen rampzalige gevolgen. De meisjes en vrouwen moesten doorwerken, ook als ze ziek waren of totaal uitgeput. Naarmate de lockdown langer duurde, werd hun situatie steeds slechter.
J54 staat voor eerlijkheid en recht in de kledingindustrie. Wij dromen van een wereld waarin geen slavernij meer is. Het werk dat IJM doet past dus goed bij ons. Daarom deden we een donatie waarmee IJM de bevrijdingsactie kon financieren. En dat willen we in de toekomst vaker doen!
Jij kunt met ons meedoen. Met je aankoop van een kledingstuk van J54 draag je direct bij aan een bevrijdingsactie in de kledingindustrie: wij houden per aankoop geld apart om te gebruiken voor deze bevrijdingsacties. Dan draagt je aankoop niet alleen bij aan duurzaamheid en meer eerlijke prijzen voor de arbeiders, maar ook aan de bevrijding van mensen die niet eerlijk betaald worden voor hun werk. Doe je mee?
Dit is de laatste bevrijdingsactie in de kledingindustrie afgelopen juni, voor uitgebreid verslag hiervan klik hier.
Ons verhaal